Tiener Acne Treatment

Puberteit

In de puberteit krijgen er best veel jongeren te maken met een onrustige huid. Acne is dan ook echt vervelende huidaandoening waar je erg onzeker van kan worden. Het kan verschillende oorzaken hebben maar tijdens de tiener/puberteit heeft het vaak te maken met hormonale schommelingen. En daardoor soms lastig te voorkomen. Bepaalde invloeden zoals voeding ( denk aan oa suikers) , stress maar ook verkeerd product gebruik kunnen acne ook nog eens verergeren. Te agressieve producten zullen de huid bijv juist uitdrogen waardoor de huid verder uit balans raakt en de talgproductie juist gestimuleerd wordt. Naast dat acne kan leiden tot een gevoel van onzekerheid en schaamte kan het verkeerd verwijderen van onzuiverheden zorgen voor littekens. Wil je er zelf graag iets aan doen dan is het belangrijk je huid te verzorgen met de juiste producten en aangepaste reinigende gezichtsbehandelingen. 

Acne 

Bij hormonale schommelingen in de puberteit gaat vaak de talgproductie omhoog waardoor mee-eters opkomen. En dan vaak in combinatie met een bacterie ( Propionibacterium acnes) die de acne veroorzaakt/verergert.  Daarbij zorgt een dikke laag dode huidcellen dat er ontstekingen in de huid kunnen ontstaan. Dit geheel noemen we Acne.

Tijdens de Acne Tiener Treatment gebruiken we een intensieve peeling op basis van een gemodifieerd salichylzuur molecuul. Salichylzuur heeft een natuurlijke oorsprong en komt van de schors van een wilgenboom. Deze peeling  heeft een vetoplossend vermogen en gaat het talg oplossen. Daarnaast werkt de peeling onstekingsremmend, kalmerend en exfolierend. Het heeft een verwekende werking op "het lijm"wat zich tussen de dode huidcellen bevind, waardoor dode huidcellen sneller afschilferen. Het geeft dus ook echt een boost aan nieuwe huidcellen. Je huid wordt egaler, wondgenezing verloopt sneller en onstekingen zullen kalmeren en verminderen

Thuisverzorging

Bij acne is het gebruik van de juiste producten thuis heel belangrijk. Verkeerd gebruik of producten met ingrediënten die niet geschikt zijn voor je huid zullen acne verergeren in paats van verbeteren. In de salon wordt dan ook altijd een product en huidadvies gegeven waar je thuid mee aan de slag gaat. Met behandelingen in de salon en de juiste verzorging thuis werken we samen een een optimaal resultaat en verbetering van je huid. 

Tiener Treatment

De Acne Tiener Treatment ebstaat uit:

  • Reiniging 
  • Pre-peel
  • Salichylzuur Peeling
  • Neutralizer
  • Masker
  • Dagverzorging/ Huidadvies

Prijs behandeling € 69,50 ( +/- 45 min)  Leeftijd 13 t/m 19 jaar